Fysiurgisk massage

 

 

Som Bruger af blæksprutten har du mulighed for at benytte et tilbud om massage til en god pris.

Kontakt personale for yderligere oplysninger.

 

 

 

 

 

Fysiurgisk massage..!

 

 

Fysiurgisk massage er massage af muskelområder som relaterer til hinanden og som har pådraget sig en skade, f.eks. i forbindelse med idræt, fald og lignende.

Det er en dybdemassage, hvor man specielt retter opmærksomheden på den enkelte muskels tilstand, på udspring og tilhæftning.

I fysiurgisk massage arbejder man med ”æltning” af en muskel, strækning samt skærpet opmærksomhed på kropsområdet, hvor der er ømhed.

 

Fysiurgisk massage anvendes, hvor der er tale om stive muskler f.eks. efter idrætsudøvelse, statiske kropsbevægelser, belastende arbejde stillinger, stressende arbejde og lignende.

Mange lidelser i bevægeapparatet (muskler, sener, led) behandles med massage, som både lindrer, helbreder og forebygger.

Ved lokale hævelser og ved blodansamlinger omkring muskler og led har massage en gavnlig virkning, fordi den flytter vævsvæsken.

Endelig har fysiurgisk massage en god psykisk virkning, der øger ens velbefindende, især hvis man før massagebehandlingen motionerer sig til en behagelig fysisk og psykisk træthedstilstand.

Rent praktisk behandler jeg bevægeapparatet !!! IKKE sygdom.

Ved ethvert tvivlstilfælde skal egen læge først konsulteres.

Fysiurgisk massage foregår således:

 

Selve massagen tager ca. 1½ time.

Man ligger på en briks, iført underbenklæder. Man er hele tiden tildækket, bortset naturligvis fra det område der masseres. Massagen er tilrettelagt så den ikke går for tæt på ens blufærdighed.

Den eller de første gange gennemgås hele kroppens muskler, for at få en nøjagtig viden om musklernes tilstand, derefter arbejdes mere relateret til de muskelområder, hvor der er behov for massage.

Da massagen er dyb, dvs. at man arbejder dybt i musklerne, kan den især første gang føles som en lidt hård behandling, men når man har prøvet det, når man ved hvad der venter en, og i takt med bedring i musklerne, føles massagen behageligere og afslappende.

Øvrige massageformer:

 

Ud over fysiurgisk massage bruger jeg knoglemassage (tryk og massage på bestemte punkter)

KranioSakralmassage (blid massage af kraniet, der løsner for spændinger, hovedpine oa.)

Behandling af bækkenløsning.

Lymfedrænage (ved for meget væske i kroppen, dræner man den overskydende væske ud med blid massage)

 

Behandling af ”frossen skulder” samt tennis albue (musearm)

 

Der skal mindst gå 48 timer efter massage, før der må behandles igen, idet kroppen skal have mulighed for at restituere. Ved almindelig behandling uden de store problemer, gentages massagen med 1 eller 2 ugers mellemrum, som det passer bedst.

 

Efter massagen, der dræner musklerne for glykogen, kan man føle sig mat og ofte bliver man kuldskær, så en varm trøje eller lignende kan anbefales. Man skal også have lidt sød saft eller lignende med, for at få blodsukkeret lidt op.

 

HUSK

Medbring gerne 2 lagner og 2 store håndklæder. (Gerne gamle grundet massagecremen.)

 

 

Venlig Hilsen

Fysiurgisk massør og kropsterapeut

Anni Pauck

Værestedet Blæksprutten * Søndergade 29 * 3700 Rønne * Telefon 56 95 58 10


Bornholm Guide